remove_red_eye 5125
favorite_border 0
share

Kapetanovo jezero

Na visinama Lukavice, ušuškano među planinama nalazi se čarobno Kapetanovo jezero. ⛰
Ovo jezero, omiljeno među planinarima i kamperima, nalazi se na visini od 1678 mnv i lokalno stanovništvo se voli čak i okupati u njemu u toplim ljetnim danima. Kao i većina planinskih jezera i ono je ledničkog porijekla i dostiže dubinu od oko 35 metara. ?
Legende nisu zaobišle ni ovo jezero, jer kako drugačije objasniti ljepotu naših jezera osim magijom?
Priča počinje kao i obično – vilama koje su se krile od ljudskih pogleda. One su se noćima kupale na izvoru među stijenama planina koje okružuju današnje jezero, sve dok jedne noći nisu zaboravile da zatvore čistu izvorsku vodu. Tada je navodno potopljen katun kapetana Mušovića (po kome se jezero zove Kapetanovo), i od tada vile ne zatvaraju izvor već njime napajaju jezero.
Tura do Kapetanovog jezera ima sve što je potrebno za jednu avanturu za pamćenje: dolinu Lukavice sa mirisnim cvjetnim poljima punih narcisa i maslačka, katune koji proizvode najbolji lisnati sir, domaće životinje koje slobodno šetaju i biraju najzeleniju travu i beskrajnu tišinu i mir. Ovdje je vrijeme stalo i ništa nije važno osim onog što je priroda uspjela da stvori kao najmaštovitiji stvaralac i najvještiji slikar.

Postavi komentar

message
email
person